Най-голямата японска железопътна компания, JR East, представи влака Hibari, задвижван с

...
Най-голямата японска железопътна компания, JR East, представи влака Hibari, задвижван с
Коментари Харесай

В Япония представиха влак на водородно гориво

Най-голямата японска железопътна компания, JR East, показа влака Hibari, задвижван с водород. Той беше показан на кореспонденти в пробна база в град Кавазаки, заяви организация Киодо, представена от. 

Очаква се тестванията на влака да стартират през втората половина на март на една от релсите в региона на японската столица. 

Двигателят, заради химическата реакция на съчетание на водород от контейнер с атмосферен О2, генерира електричество, което се съхранява в акумулатори с огромен потенциал. В атмосферата се отделят единствено екологично чисти водни пари. С едно зареждане с водород влаковете от този вид могат да изминат 140 км. Предполага се, че те ще се употребяват в селските региони, където към момента работят дизелови локомотиви. 

Влаковете на JR East отделят почти 2,5 милиона тона въглероден диоксид в атмосферата всяка година. Чрез въвеждането на нови технологии, в това число екологично чисти водородни мотори, се чака този размер да бъде понижен на половина до 2030 година

До 2050 година JR East възнамерява да сведе въглеродните излъчвания до нула. Това е в сходство с проектите на японското държавно управление, което дава обещание да спре изцяло замърсяването на атмосферата с въглероден диоксид от промишлени предприятия и коли доникъде на века. 

 

JR East Unveils Hydrogen Fuel Cell Hybrid Train
— nippon.com/ja (@nippon_ja)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР